Uutiset

HaKi Visa jatkaa voittojen tiellä!

08.10.2017

Otteluraportti eiliseltä!

Historian ensimmäinen HakVin kotiottelu lauantai-iltana Campossa ja vastassa Hyvinkään ylpeys SCH. Ottelu pysyi tasaisena kaksi ensimmäistä erää kunnes HakVi lopetti SCH:n pyristelyn ja pommitti taulule loppulukemat 12-6.

Matsi alkoi kuten aiemminkin, kakkoskentän akseli Heino-Hakkarainen tyylitteli ensimmäisen rysän Heinon toimesta. Vastustaja pääsi tasoittamaan välillä mutta erän lopulla ykkösen laituri Lähteenmäki painoi ensimmäisen maalinsa ja vielä alle minuutti tästä kakkoskenttä onnistui ja Lehtosen toimesta ja erätauolle 3-1 johdossa.

Toinen erä olikin sitten aivan jotain toista. Ensin vastustaja tulee tasoihin mutta sitten onkin taas aika Lähteenmäen: ensin siirretyn rangaistuksen aikana maalin takaa pallo veskarin jalkojen kautta maaliin ja hetken päästä hattutemppu täyteen Münsterin syötöstä. Tästä minuutti ja SCH hiipii taas maalin päähän mutta kolmoskentän A-junnu Atto Polamo painaa Kasurisen syötöstä aivan laittoman tarkan kammoranteen maalin vasempaan yläkulmaan ja Punamustat taas kahden maalin johtoon. SCH ei kuitenkaan luovuta vaan sisukkaan kahden kentän taistelulla kaventaa vielä erätaukotilanteeksi 6-5.

Kolmas erä onkin sitten täysin HakVin näytöstä. Erän alkuun vaihdon ollessa kesken kolmoskentän laituri Miikka "Rusakko" Kataja ryntää suoraan vaihtopenkiltä sellaisen spurtin vastustajan maalille että Lehtonen ei voi olla tätä huomaamatta. Kulmasta pallo millintarkalla syötöllä Suoran Rusakon lapaan ja pallo maaliin. Tästä 47 sekuntia ja taas on maalilaulun aika. Kataja kruunaa ensiluokkaisen vaihtonsa pistämällä Toni Barckin täyteen vauhtiin ja pallo maaliin. Ja kun vauhtiin päästiin niin 28 sekuntia tästä ja ykkösen Uusimaa pommittaa Lähteenmäen syötöstä lukemat 9-5 ja SCH:n penkiltä reagoidaan välittömästi aikalisällä. Kuitenkin tästä pari minuuttia ja Uusimaa tuulettaa jälleen maalia Münsterin syötöstä ja vierailijan penkiltä todetaan matsin olevan siinä. Tämä ilmenee kaverin kuumakallen jäähyjen muodossa josta ensimmäinen rankaista sillä tuttuakin tutummalla Paavola-Lähteenmäki kuviolla jonka tarkempi synty jätettäköön paljastamatta. Sama herra kuluttaa lähes välittömästi uudelleen jäähypenkkiä pariinkin otteeseen mutta Punamustat ovat jo melko tyytyväisiä mikä ilmenee melko huolimattomana erikoistilannepelaamisena. SCH iskee vielä yhden maalin laadukkaalla laukauksella mutta HakVilla on vielä ässä hihassa; 5 sekuntia ennen loppua pallo ajautuu peruspakkien peruspakki Sami Vornaselle joka ampuu matalan laukauksen oikeaan alanurkkaan ja tuulettaa kuin Timo Jutila -95 MM-kisoissa. Edellistä maalia Vorski ei edes muista joten varmasti iso henkinen maali myös sinne.

Ottelu oli kaikenkaikkiaan hieman kaksijakoinen. SCH puolusti hyvin ja järjesteli vaarallisia hyökkäyksiä mutta torjuntavuorossa ollut Jussi "Kärppä" Sutinen teki hyvän päivätyön maalillaan. Pistetilastot löytyvät allaolevan linkin takaa mutta mainittakoon ykköskentän yhteenlasketut 6+5 tehot. Kuitenkaan HakVi ei lepää täysin tämän varassa vaan myös muista kentistä tulee hyvin tulitukea ja maalintekovoimaa on tasaisesti jokaiseen kenttään.

HaKi Visa on seuraavan kerran tulessa viikon päästä lauantaina kun vastaan asettuu SC Hawks Helsingistä. Otteluennakot pyritään saamaan eetteriin loppuviikon aikana.

Ottelun tähdistöön äänestettiin seuraavat pelaajat: 

*** Ville Lähteenmäki

**   Ilpo Münster

*     Ville Lehtonen