Uutiset

HaKi Visa voittoon kauden avauspelissä

30.09.2017

HakVi wins otteluraportin muodossa!

Perjantai-ilta, uusi sarjataso ja yksittäisottelut. Siinäpä merkittävimmät haasteet kun HaKi Visa aloitti 2-divarin runkosarjan Etelä-Suomen lohkossa 2. Vastassa Arena Center Ruskeasuolla M-Team Vantaa (Smurffit). Erittäin tiukan taiston jälkeen peli päättyi HakVin voittoon 3-4 joten alla puretaan ottelu hieman tarkemmin:

HakVissa avauspelin kiima oli käsinkosketeltava ja otteluun lähdettiin täydellä 18+2 rosterilla. Avauskentällinen tuttuakin tutumpi Münster-Uusimaa-Lähteenmäki-Paavola-Ilonen ja vastassa mm. liigakokemusta omaavia kavereita. Tämä ei kuitenkaan hätkäyttänyt HakVia tippaakaan vaan lähdettiin pelaamaan sitä kuuluisaa "omaa peliä" ja tämä tuotti tulosta jo toisessa vaihdossa ajassa 1.00 kun pakin paikalta operoiva Sami Hakkarainen löysi itsensä vastustajan maalin takaa (kuten kunnollisen puolustajan toisinaan kuuluukin) ja heitti etukulmalle nätin pikku syötön josta Samuel Heino napautti HakVin historian ensimmäisen 2-divarimaalin sinne perinteiseen etuyläseen ja Visa 1-0 johtoon. Tästä muutama minuutti ja joukkueen junioriosastolta Niila Goman pienen virheen jälkeen joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Maalissa M-Team historiaa omaava Mikko Päivinen tosin tylsytti Joona Ojasen melko mielikuvituksettoman yrityksen täysin torsoksi salamannopealla aloitteella. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä Visan toinen maali kun Uusimaa iski Lähteenmäen syötöstä ja erätauolle lähdettiinkin monen yllätykseksi Visan 2-0 johdossa.

Toinen erä ei sitten isompia hienouksia tarjonnut Visan toimesta vaan ilmeisesti erätauko oli sen verran uusi ja ihmeellinen asia että toinen erä oli täysin kotijoukkueen. HakVi saa olla osin onnellinen että erätauolle mentiin tasatilanteessa 2-2 kahden melko sekavan M-team maalin jälkeen.

Kolmas erä sisälsikin kaikki draaman kaaret. Ensin ajassa 44.38 jo aiemmin mainittu Goman antoi pitkän poikkisyötön kapteeni Henri Lahtiselle joka näytti miten Oxdogilla painetaan oikeaoppinen rannelaukaus: aivan karmea pommi suorasta juoksusta yläriman kautta maaliin ja HakVi 3-2 johtoon. Vastustajan paikoin erinomaisesti torjunut maalivahti ei ehtinyt edes miettiä torjunta-asentoa kun sai jo kaivaa palloa maalistaan. Tätä riemua tosin kesti vajaan minuutin kun pienen oman pään sekoilun johdosta aiemmin epäonnistunut M-Teamin Ojanen iski toisen maalinsa ja pelin tasoihin. Kolmas erä oli aiempaa tasaväkisempi joskin kotijoukkue oli pallollisesti ehkä hieman hallitsevampi mutta HakVi puolusti sisukkaasti ja siitä saatiin palkinto pelikellon pysähtyessä aikaan 53.47 kun asialla oli -yllätys yllätys- Uusimaa-Lähteenmäki. Pallo Uusimaalle kentän vasempaan laitaan ja kuuluisa tuopin korkuinen pallo takakulmaan ja Punamustat jälleen johtoon. Tästä alkoikin puolustustaistelu jossa maalissa päivystänyt Mikko Päivinen teki tyylipuhtaasti hommansa päästämättä maaliakaan. Unohtaa ei sovi myöskään pakkiosastoa jossa pallo pysäytettiin vaikka nivusilla ja vasta vaihdon jälkeen lyyhistyttiin vaihtoaitioon hämärän rajamaille. Ottelun lopussa avausmaalin tekijä Heino vielä otti kakkosen 8 sekuntia ennen loppua ja Tiimi pääsi vielä 6-4 ylivoimalle ilman maalivahtia mutta Visan fyysinen osasto Münster-Kataja-Hakkarainen-Kasurinen kävi painimassa loput sekunnit kellosta pois ja kauden avauspisteet Hakunilaan.

Ottelu jätti jälkeen positiiviset fiilikset, ei vähiten ensimmäisen voiton johdosta vaan joukkueen todella yhtenäisestä ja tiiviistä peli-ilmeestä sekä erittäin uhrautuvasta puolustuspelistä.

Ottelun tähdistöön joukkue valitsi seuraavat pelaajat:

*** Mikko Päivinen

** Marco Uusimaa

* Sami Vornanen

HaKi Visa on seuraavan kerran pelitoimissa tulevana lauantaina 7.10. jolloin pelataan ensimmäinen kotiottelu Campo Centerissä kello 18.30. Vastassa Hyvinkään ylpeys SCH. Muista että ostamalla kausikortin huokeaan 20€ hintaan näet kaikki 11 kotipeliä SEKÄ Edustuksen (joka myös voitti eilen kauden avausottelunsa) 10 ottelua Campossa. Tule paikalle kannustamaan punamustat voittoon!